When the Girls rocked the ’80s

En vecka har gått sedan vi hade vår stora konsert med kören, och först kände jag att jag måste smälta det lite innan jag skriver om det, men sen gick det några dagar till…

23.5.18.1.2

Hela läsåret, (bortsett från några övningar som endast gick åt till julsångerna), har vi övat på 80-tals repertoaren. Kända låtar från musikens guld-ålder (enligt mig iaf). Låtar som dessutom har kvinnan i fokus, antingen artist- eller textmässigt, och så ett par ”must have”-låtar till en ultimat åttiotals konsert. Det resulterade då i en repertoar med bl.a. It’s raining men, Girls just want to have fun, What a feeling och Africa (och så en hel del låtar till). Ett stort projekt, som krävt blod-svett-och-tårar (blod främst i form av skoskav från körfestivlen dock…), men mycket jobb var det. Fast väl värt mödan var det, för hur bra blev det inte till sist?

23.5.18.2.jpg

En välfylld sal på Norrvalla hade vi, spänning bland körmedlemmar, nervositet (vilket bara är bra), jeansjackor och kläder i rosa färger, några lite krassliga eller trötta halsar, fyra musiker, tjugo taggade körkvinnor och en ännu mera taggad dirigent. Sedan rullade det bara på låt efter låt, och precis som jag sagt till kören innan så gav vi järnet. Vilken känsla alltså, att känna hur mycket jobb verkligen ger belöning, och det var med jubel, applåder och stående ovationer som vi avslutade konserten.

23.5.18.1.5.jpg

Vilken stolthet och glädje man känner i just sådana stunder. Hade nog inte trott det förra våren när jag började leta efter repertoar, då jag heller inte hade så stor kör som jag har idag. Trodde kanske inte heller varje vecka mitt i övningsperioden att det skulle bli så bra som det blev, och visst kan man slipa i oändligheter på detaljer, renhet, betoningar, klanger, frasslut osv, men att kunna lägga ribban ändå på rätt nivå (och aningen högre) är vad som ger framgång, segerkänsla och glädje. Lyckas man, drivs man framåt och ser så framemot att få fortsätta jobba med detta underbara gäng igen till hösten. Exakt vad vi då satsar på har vi inte spikat ännu, men vi vet vartåt vi vill och jag vet lite hur jag kan jobba (och pressa) gänget jag har, vad jag vill slipa på näst och kanske lite vilka stigar är värda att trampa på… så stay tuned för oss hör ni nog mera av!

23.5.18.1.3

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s