Du har väl sommarlov nu?

Ja det är en fråga jag brukar få den här tiden på året, men nej det har jag inte ännu. Visserligen är kurserna avslutade redan, vissa sedan länge, men eftersom jag är heltidsanställd på ett medborgarinstitut så har jag ju betydligt mera jobb på mitt bord än de kurser jag drar. Det är faktiskt så att den här tiden på året sitter jag på kontoret, tillsammans med mina kollegor, och planerar hela nästa läsår. Alla kurser inom hela institutet, som sedan görs till den katalog som dimper ner i postlådan i slutet av sommaren. Korrekturläsning och layout är vad mina dagar på kontoret nu fylls av, och någon enstaka kurs som ännu inte är klar, men snart snart nalkas nog sommarlov för den här lärarinnan också. Ett par veckor ännu tippar jag på, men är svårt att säga exakt…

6.6.18.1

Idag däremot tog vi alla en andningspaus och åkte iväg till Björköby och Salteriet, tillsammans med alla andra österbottniska institut söder om vårt. En dag med workshop och föreläsning om marknadsföring. Var kanske inte hundra taggad inför idag men oj vad fel jag hade. För det var väldigt intressant och lärorikt. Marknadsföring är en hel halv djungel och visst kan man kasta upp en massa bollar i luften, vifta febrilt omkring sig och hoppas man träffar rätt, men det är ju verkligen både onödig användning av resurser och väldigt ofruktbart. Marknadsföring är både svårt och intressant, brett men väldigt specifikt, nutid, framtid och tradition, ja man kan säga mycket om marknadsföring, en hel halv djungel, det är som sagt vad det är….men det var en riktigt bra och lärorik dag ute på Salteriet. Kallt hade vi allesammans, men jag hade lyckats gardera mig med bra kläder, pannband, halsduk och vantar. Innan dagen avslutades trappade vi också upp till Saltkaret och försökte vinka över till grannlandet, men det syntes ändå inte utan kikare, så vi fick beundra det vackra havslandskapet istället…

6.6.18.2

6.6.18.3

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s