Nonen Vocals Show&Dinner

I fredags var vi med min kör ute på Show&Dinner glamour, med Nonen Vocals. De som inte känner till dem så är de en liten sånggrupp (endast kvinnor), som är verksam inom Vasa Arbis och som sjunger allt från jazz, barbershop och populärmusik till folkvisor och klassiskt. En väldigt inspirerande grupp som tagit körsången till en helt ny nivå enligt mig.

Nonen Vocals show i fredags var inget undantag på att visa deras skicklighet. Kvällen var tredelad precis som menyn. De inledde med a capella sånger där gruppens intonering verkligen fick komma till sin rätt. Senare trappades både stilen och nivån upp och med kom ett fem-manna band och musiken svängde verkligen loss. Repertoaren varierades med låtar från popmusik, en del musikal, lite jazz och några till, mestadels sjöng hela Nonen Vocals, ibland en mindre grupp och ibland fick solister ta ut svängarna och kören eller några ur kören fungerade som back-up sångare. Ett par låtar var också helt instrumentala.  Förutom NV och bandet bestod showen också av dansare som gjorde kvällen spektakulär.

received_322292311914802

received_191349075076135

Att kvällen var super är inte på något sätt att överdriva. Sångerna var inte bara vältränade utan de var sammansvetsade och slipade till minsta detalj i de flesta fall. Ett par missar förstod jag senare att inträffat men sånt händer när det är fråga om levande musik och mycket som ska klaffa, men vi i publiken kunde ju inte märka någonting. Repertoaren var genomtänkt och bred och kören gjorde också väldigt bra i att sjunga i många olika konstellationer, ibland i formation vid scenen och ibland mera ut bland middagsgästerna. Förutom att det var en dansare i en del sånger hade ju nog kören övat in en lyckad koreografi som inte på något sätt störde sången utan snarare tvärtom. Så på alla punkter tyckte jag kvällen var en stor succé. Sånger, rytmik, intonation, presentation, koreografi, dans, utstyrsel, utstrålning, underhållning, kvalitet och för att inte glömma Strampens välsmakande middag!

received_644945232573807

received_344374476329831

Måste verkligen säga att jag beundrar NVs moderna sätt att sjunga körmusik. Inte bara en inspiration för mig utan för min kör också. Vi har sjungit en del i samma stil (någon sång i samma arrangemang också) och blir så glad av att det finns de som sjunger den här typen av musik med god kvalitet och inte på något sätt nedlåtande till arrangemang eller liknande, utan snarare tvärtom, att man kan göra cross-overs med musikstilar och ta in den moderna lättmusiken och göra det till körsång. Vi åkte i alla fall hem med full-laddat inspirationsbatteri och sikte fram mot vår egen repertoar och det projekt och stil vi har.

received_740258782973361

Själv använde jag mig inte av någon annan kamera under kvällen än mobilen men vill ni se riktigt fina och proffsiga foton från denna show ska ni gå in på Nikonistens blogg på sevendays.

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s