Julförberedelser: mjöl och glitter i halva huset…

Ett mitt i natten inlägg blev det idag, trots att jag tänkte igår att jag skulle blogga redan på morgonen…nå har varit mer eller mindre i farten hela dagen trots att jag varit ”bara” hemma. Inledde faktisk fredagen med lite kanslijobb hemma vid köksbordet. Är inte många dagar kvar nu innan katalogen för våren går i tryck, och skall ännu en sväng till Helsingfors i början på nästa vecka, så det gäller att ha på ett kol…När väl fröken vaknat har vi fyllt dagen med pysselverkstad och inlett julkortspysslandet. Tog fram glittret i år och…jaaa, det syns väl nästan i halva huset nu efteråt. Menmen, vi kan ju låtsas vi dekorerat lite extra glim och bling till julen. Att julkorten inte alls är klara ännu är inte heller så konstigt, när man pysslar med småbarn. Dom fortsätter vi med en annan dag typ imorgon…

7.12.18.2.jpg

Ikväll har jag också inlett det stora pepparkakshus-baket. Kommer ni ihåg fjolårets projekt med tomtebyn? Ja, då sa jag att Älsklingen ska påminna mig om att göra endast ett hus nästa år. Visst kommer det bli ett hus, men inte något vanligt litet sött tomtehus inte…nej ni ska få se vad vi hittat på om några dagar när det kanske är dekorerat och hoplimmat och klart. För tillfället borde alla delarna vara gräddade, men det är alltid ett extra spänningsmoment att börja lägga ihop ett hus. Tänk om man glömt något eller om något går sönder, eller om jag som nåt tidigare år tänkt bakvänt och gjort identiska delar istället för spegelvända och då passar de inte längre ihop… (har faktiskt gjort det hela två gånger!) Men som sagt, ni får vänta och gissa fritt på vad vi har för pepparkakshus-projekt för oss i år.

18.12.17.1

På tal om pepparkakor så bakade vi faktiskt traditionella pepparkakor igår också med Lillis. Det var mjöl som dammade runt, deg som smögs in i munnen, ihopknycklade pepparkakor som åkte in i ugnen, en stor del missbildade tomtar, stjärnor hjärtan, änglar och fötter, och några få som såg helt bra ut också…precis som det ska se ut när en snart tre-åring försöker göra sitt bästa med pepparkaksbaket. Att hon ändå orkade baka ut så det räckte till fyra plåtar är väl bra gjort. Mera pepparkakor ska vi, eller kanske jag, baka en annan dag, så räcker det fram till jul också. Tycker i alla fall degen blev mycket godare i år än på flera år, när jag istället för den färdiga pepparkaks kryddblandningen köpte skilt påsar på kryddorna och mätte enligt recept, så det kommer jag nog fortsätta med…

7.12.18.1

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s