När man går utanför sin komfort-zon

I tisdags kom jag hem från en snabbsväng ner till huvudstaden tillsammans med resten av klassen. Vi hade vår sista närstudie-dag för hösten vid musikerförbundet och senare på kvällen ordnade vi en Showcase på en bar i stan. Själv kände jag mig länge lite vilsen gällande själva showcasen. Vad ska liksom en klassisk oboist eller kördirigent komma och visa upp på en bar? ett stycke av Mozart kanske, eller dirigera studiekamraterna? Inte direkt, så en från klassen arrangerade ett stycke i jazz-bossa nova-stil, som jag skulle spela på oboe tillsammans med en stråktrio och band. Riktigt roligt litet projekt, och har varit kul att gå utanför min comfort-zon lite nu under hösten med att spela en del lättare musik på oboen också. Däremot kan jag verkligen inte kände mig som jag var helt på fel plats när vi kom till baren på måndagkväll. Hade kvällen innan spelat Bachs juloratorium i en kyrka och följande kväll gick jag in till en halvsliten krog (eller hur man nu kan uttrycka det) och ska där spela någonting draget halvt ur hatten bland mina andra superduktiga studiekompisar som skriver egen musik och är grymt duktiga. Missförstå mig inte, anser inte alls jag är sämre än dem, och inte heller att jag inte skulle klara av galant att spela något i lättare stil, men känslan fanns där att jag är helt på fel plats. Är ju så ingrodd i den klassiska musiken och har sedan hittat en annan roll i dirigentskapet, och inget av det hör riktigt hemma på en krog…förstår någon mera mitt fummel? Nå, för att komma till det mera viktiga så kändes det bra sedan när vi väl började soundchecka och showcasen gick också mycket bra! Jag kan slänga mig in i nya genrer och jag trivdes hur bra som helst i det nya och lite annorlunda. Något som kanske också bevisar att jag är mera bred inom musikbranschen än jag tänkt?

pernilla 16.12.18

Hade tänkt ladda upp en bild från showcasen men det enda jag själv har är en video och den vill jag inte lägga upp i sitt fulla format, så vi tar en av promobilderna istället…

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s