Julfrid och en stressfri jul…

Fredagkväll och nu är det verkligen inte många dagar kvar till jul. Årets mörkaste dag, kallt och fullmåne är det väl också. Jullovet har börjat för både mig och Lillis och bara Älsklingen skulle komma hem från jobbresan så skulle allt vara bra. Flygtrafiken har verkligen inte varit på vår sida ikväll, men huvudsaken är att han kommer hem till jul i alla fall.

Har två kvällar varit och övat inför Julfrid vi har i Oravais kyrka imorgon kväll. Även om det här hemma var rätt kaotiskt när mamma kom för att vara med Lillis medan vi hade vårt genrep, så känner jag nu ändå ett lugn över julen. För mig brukar lugnet komma först efter julfriden, men redan nu känns det helt skönt trots allt. Flygförseningar, tvättmaskiner som rullar, golv som ska dammsugas, skinkan som ska tillredas, köttbullar som ska stekas, julgran som ska in och kläs osv. Ja vi har en lång lista ännu innan julen, men det löser sig. Jag orkar helt enkelt inte stressa ens, det gör ingen nytta och absolut inget mera nöje. Tänker lite som ClaesOhlsons julreklam på tv:n ”I wish myself a merry stressfree christmas…”

Vill du också varva ner innan jul och helt enkelt komma till ro och njuta av det som är viktigaste, nämligen familj, släkt, vänner, kärlek och helt enkelt julfriden, ja då ska du också komma till Oravais imorgon kväll. Klockan åtta på kvällen ger vi den mest stämningsfulla julkonsert. Kyrkan brukar vara helt full och vårt enda syfte med konserten är faktiskt att ge julfrid. Ge Dig tid att varva ner, koppla bort allt stress och vardag, alla måsten och bara få njuta i lugn och ro. Visst låter det ändå inte precis vad du behöver?

julfrid2018

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s