Ute i trädgården

Soliga hälsningar från trädgården. Vilka underbara påskdagar vi haft, visserligen inte sol varje dag men vi har ändå spenderat de flesta timmarna av vår vakna tid på utsidan. Härligt när snön också till slut smälter på vår gård. Dessutom spurtar våren verkligen nu, krokusar slår ut i blom nästan innan de ens kommit upp ur jorden och snart har scillorna tagit över gräsmattan på bakgården.

img_20190421_1313537623692964397519431.jpg

Har fått gjort en hel del ute i trädgården under dessa dagar. Rabatterna och jordgubbslandet är nu rensade inför sommaren och jag har inlett krattandet av gården. Att kratta brukar inte vara min favoritsysselsättning men det är ändå mycket roligare på våren när det är torrt och solen värmer än hösten när det är kallt, ruggigt och regnigt hela tiden. Kommer nog inte få klart hela gården ännu, men någonstans måste man ju börja och så ser vi hur långt jag hinner innan grönskan tar över. Det går ju så fort nu…

img_20190422_1147374944459877923756796.jpg

Har också fått gjort det jag hade på min att-göra-lista för den här helgen. Nämligen att tvätta bilen både utifrån och inifrån. Sommardäcken är också under bilen men det fick Älsklingen sköta om den här gången. Nu kanske redan någon hunnit tänka att ”men kära nån, inte kan en höggravid kvinna hålla igång sådär med både trädgårdsarbete och skura bilar”, men nu så är jag verkligen inte den människan som sitter stilla hemma i trädgården i fem till sju veckor och bara väntar. Så länge jag mår bra och kan röra mig någorlunda utan bekymmer så kommer jag både kratta, rensa, tvätta bilar och fönster och hålla mig igång. Sedan har jag ju en lägre takt än vanligt och tar lite mindre i gången än jag annars skulle göra så visst lyssnar jag på kroppen. Men som sagt vem orkar nu bara sitta och vänta när det finns så mycket man kan göra under tiden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s