När vi ännu är bara hon och jag…

Morsdag imorgon. Den fjärde jag får fira som mor till ett barn. Nästa år får jag på riktigt fira som tvåbarnsmor. Tänk det.

Den här veckan har varit en Mamma-och-Lillis-vecka. Älsklingen har varit iväg på arbetsresa till Danmark och eftersom hans flyg igår blev inställt fick vi en dag till att spendera bara på två. Att vara på två är både en utmaning och en glädje. Utmaning i form av treårstrotsen hon tar ut på mig. Att vi dessutom är lika envisa, bestämda och har ganska lika temperament gör ju inte saken på något sätt lättare. Däremellan så kramas vi ju iförsej ännu mera, säger vi tycker om varandra, gosar, busar och gör mycket tillsammans. Så visst kan det vara guld värt att få ha dagar bara på två trots lite gnabb och treårstrots, och även om jag alltid hundra gånger hellre har familjetid med Älsklingen hemma.

Det slog mig också här en dag att det snart inte längre kommer vara vi två mera för snart finns det en till liten i huset och då är det vi tre de gånger Älsklingen är borta på arbetsresa. Så även om vi gnabbas mellan varven har jag verkligen gett min fulla uppmärksamhet till Lillis dessa dagar och ska också försöka minnas detta när Kompis väl kommer. Hur viktigt det är att vi gör något bara vi två, eller så att hon känner att vi gör något bara för henne och hon får vara i fokus. För visst är det ju ändå så att trots att Kompis inte är född ännu har hon fått känna av att allt inte kretsar kring henne mera. Det är Kompis nya kläder, en säng eller filt till Kompis, mamma kan inte bära i trappan för Kompis är i magen, Kompis ska få ärva hennes gamla vagn osv. Nu tror jag ju också hon längtar efter Kompis också för nästan dagligen frågar hon när Kompis kommer, säger att Kompis nog får börj komma snart (något hon nog hört mig säga en och annan gång..) och vissa mornar frågar hon var Kompis är. Men som sagt, snart är nog Kompis här och då är det inte längre bara hon och jag när Älsklingen är borta, utan då är vi tre som går hemma och väntar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s