Fredagen när vi blev tvåbarnsföräldrar

Förra fredagen var det sista maj, och datumet vi hade som beräknat datum för Kompis i magen. Förra fredagen var också Lillis sista dag på lilla dagiset. Förra fredagen lockade jag håret med glimten i ögat att skulle jag åka in och föda kan jag ju lika gärna göra det med snyggt hår. Litet visste jag ändå på morgonen hur dagen skulle sluta. Jag skämtade med systern via messenger att det knappast händer nåt på några dagar, och både mamma och dagisföreståndaren tyckte att det är ju några timmar kvar av maj månad ändå…

Nåja, utan en vidare förlossningsberättelse så slutade ju dagen ändå lite annorlunda. Lillis hade på kvällen åkt hem med Älsklingens föräldrar, och för mig gick vattnet bara en liten stund efter att de åkt. Vi åkte in till sjukhuset och råkade ut för den röda vågen när varje sjuttons trafikljus var rött. Nu låter det ju som om allt hittills varit frid och fröjd och lugnt men kan säga att riksåttan verkligen visar sin verkliga sida (på hur dålig den är och hur många långsamma chaufförer det finns) när man har värkar med några minuters mellanrum.

När vi kom upp till förlossningsavdelningen och skulle ringa på klockan kom första, lite lätta, krystvärken och vi hann inte vara inne i mer än tio minuter tror jag så var hon född. Vår andra dotter. Liten, perfekt och född med buller och bång, på beräknat datum dessutom.

Så fredagen den sista maj kunde ändå avslutas med att vi var tvåbarnsföräldrar. Man kan väl lite småskämtsamt säga att ”be careful what you wish for” (man ska akta sig för vad man önskar sig) för vi har sagt att vi inte är så oroliga för om det skulle hända på vägen för då är det väl lättare och mera naturligt för kroppen, men nog är jag ändå glad att vi inte åkte in en kvart senare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s