Mat och matplanering

Jag gillar matlagning. Jag är ganska bra på att laga mat, absolut ingen gourmetkock och misslyckas med jämna mellanrum i köket gör jag, men en duktig vardagskock kunde man kanske kalla mej. Men redan länge har vår vardagsmat varit rätt så enformig. Ja, nå sommaren kom emellan och vi hade lite mera variation då grillen använts plus att det blivit mera uteätande en normalt. Men nu rullar ju hösten igång igen och då är vi tillbaka i vardagsmiddagarna. Samma gamla variationer på makaronilåda, maletköttsås, fiskpinnar, pasta carbonara, köttbullar och stekt kyckling. Ja vi äter nog annat än det också, men ganska långt är det där basföda hos oss. Sträck upp handen om du känner igen dig.

Att veckohandla brukar inte längre vara kreativt när man har en treåring som man också ska hålla koll på vad hon plockar med eller vart hon styr iväg med lilla kärran. Till så mycket hjälp med matlistan är hon ju inte heller, då skulle vi väl äta spenatplättar, makaroner, majs och ärtor varje vecka, lite beroende på vilken maträtt som då för tillfället fastnat på hjärnan.

Så nu lånade jag en bok från biblioteket som jag velat köpa själv, men när jag nu fick ögonen på den så lånade jag den istället. Bläddrade igenom den på en kväll och märkte ut vilka resept jag vill prova på. Sedan satt jag förra veckan och funderade ut färdiga matlistor för detta hushåll för åtta veckor. Tanken är nu att vi ska följa dessa listor i åtta veckor och sedan får jag se om det är något jag vill ändra på. Om inte kör vi ett varv till med samma. Nu har vi inplanerat så att vi inte äter samma mat allt för ofta och vi varierar med kött, kyckling och fisk lite mera än tidigare. Visst kan det hända det kommer lite förändringar längs med vägen, t.ex om Älsklingen råkar vara på arbetsresa brukar jag satsa på mat som inte han är så förtjust i, eller om vi har nå speciella planer nån helg. Men i övrigt känns det faktiskt riktigt bra att få prova på om det håller med ett rullande system för middagarna här i huset. Hur är det hos er? Matlistor, rullande system, veckoplanering eller bara det-blir-vad-det-blir stil?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s