Pysselsommaren del 2

Pysslande är ju storfavorit hos oss och vi pysslade massor av olika saker under sommaren. Nu när fröken börjat dagis blir det kanske lite mindre av den varianten men ska nog ta mig tid att pyssla tillsammans med henne olika saker nu i höst också.

Ett av de bättre pysslen under sommaren var (enligt mej) gitarren vi gjorde. Lillis tycker otroligt mycket om att sjunga och spela och frågade i nåt skede när hon får en egen gitarr. (borde kanske fundera på om Tomten skulle komma med en liten riktig gitarr?) Nå hur som haver så frågade jag då att ska vi pyssla en gitarr nån gång, och det gjorde vi då i somras. Jag ritade och klippte ut gitarren i tjock paff (från nåt stort paket vi fått på posten…) och så tog vi fram vattenfärgerna och började måla hela gitarren. Regnbågens alla färger fick det bli och sen lite prickar överallt också, och till slut ett målat ”hål” precis som på en riktig gitarr. Strängarna är vanlig bomullsgarn som vi i ena ändan knöt fast på en glasspinne och i andra ändan bara stack genom ett hål och band ihop dem parvis bakom. Lite extra lim och några stödpinnar på baksidan för att den skulle hålla ”tuffare låtar” också, och förstås ett band att ha över axeln när hon spelar.

img_20190805_1214135313024782014818577.jpg

img_20190807_1202383867664086062527754.jpg

Och spelar hon nåt på gitarren då? Jadå, ibland tar hon fram den och sjunger nåt eller bara spelar ”duu-di-duu-di-duu”. Oftast hittar hon på egna sånger som när hon i somras satte sig vid pianot och sjöng och spelade: ”mamma fo ti London…”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s