En första gång…

Har spelat oboe i snart 20 (tjugo!) år, utbildat mig till både musiker och musikpedagog, jobbat i orkester och ändå var det första gången för mig i studio för en vecka sedan. Tänk det, att det skulle ta så länge ändå. Nåja, oboe är ju inte direkt det instrument som ska spelas in på var och varannan skiva, men hoppas ju verkligen det här inte var sista gången. Riktigt skoj var det, och trots att man är instängd i ett rum med hörlurar där man hör musiken kändes det inte ens vidare konstigt. Lyssna, spela, lyssna igen, möjligen spela över eller en ny tagning. En bra erfarenhet helt enkelt.

Hade också med tjejerna på jobbuppdraget, vilket i slutändan gick bra ändå. Lite vild och busig var den äldre ibland, och sedan hon sett hur dörrarna till studion öppnades så rusade hon också in ett par gånger under tagning. Nå sånt händer och vi tog då helt enkelt bara om det. Lili å andra sidan var rätt snäll, och medan jag väntade på min tur fick hon lite mat och gos. Sedan tänkte jag att hon somnar när jag ska spela, nå visst skulle hon somnat om det inte vore just för att jag spelade. Varje gång jag spelade så började hon gråta, och när jag kom ut ur studion för att trösta sov hon nästan igen, och sedan hör jag mellan tagningarna igen hur hon gråter. Ska visst inte bli oboist av den tjejen då iaf *hehe*. Tur nog var de som var med mig i studion hjälpsamma och multitaskade lite barnpassning, vaggande och producerande vid inspelningen. I slutändan gick det ändå bra, resultatet blev bra och alla nöjda och belåtna (lite trötta barn då kanske men iaf…).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s