Glädjerus inom studielivet

Sedan förra hösten har jag studerat vid sidan om jobbet. Master’s degree in music and art; entrepreneurship in the arts. Kort och gott en högre yrkeshögskole examen inom musik. Studierna framskred och flöt på precis som de skulle vid sidan av jobbet och avhandlingsplanerna och skrivandet inleddes under vårterminen. När jag sedan till våren skickade in min plan eller modell (eller va de nu va) för min avhandling fick jag ett mail av vår professor som vi hade haft under hösten (han är från USA) att han har förstått att jag kommer ta lite mammaledigt från studierna till hösten och han förstår mitt val. Det första jag tänkte då var bara, ”ööö, nej varför skulle jag det?” jo jag var höggravid och det var väl inte länge kvar till beräknat ens, men att ta ledigt när man bara har avhandlingen kvar fanns definitivt inte på min agenda. Visst kanske jag fått lite sneda blickar av någon att varför satsa på studier mitt i vildaste småbarnsåren? Men varför inte egentligen? Allt är väl möjligt om man bara vill det. Tyckte dessutom att dessa studier passat perfekt in i luckan mellan två barn (nästan mellan i alla fall). Den äldre är så pass stor att man inte måste vaka över henne som en hök 24/7 och den yngre har istället sovit bort stora delar av dygnet och är annars också en snäll och ”studievänlig” bebis så att hon tilome kunde komma med till skolan och under intervjuarbetet.

Nå nu är studierna i det skedet att avhandlingen är inskickad för granskning. Ni ska tro att det var en lättnad och glädje att trycka på sänd knappen i e-posten när den for iväg. (en dag innan deadline dessutom) alla böcker om ledarskap var också minsann skönt att få returnera till biblioteket. Inte för att jag på något sätt fått nog av ämnet, snarare tvärtom, skulle gott och väl kunna studera vidare…Men nog är det ju ändå ett tecken på avslutat projekt, att ett arbete är klart. Hade ju ändå haft flera av böckerna i många månader redan…Det som nu återstår innan jag har pappren i handen är språkgranskning, abstrakten, en presentation och mognadsprov. Så förstås godkännande att ladda upp den också. Men ännu för en månad sedan var jag osäker på om jag skulle hinna med denna deadline eller om jag skulle stretcha till nästa, men så har det nog också varit bättre att skriva när man ändå har ett flow på.

Så vart vill jag komma med detta inlägg då? Kanske ingenstans annat än få skriva av mig i ett glädjerus när man fått nåt gjort. Och att allt är möjligt bara man lägger sej på det.

2 kommentarer Lägg till

  1. TIDSTJUVEN skriver:

    Wow!!! Verkligen superbra och effektivt jobbat! 😍 Stort grattis till inskickad avhandling!

    Inspirerande att läsa för en annan som är mitt i avhandlings- och småbarnsrumban. Jag hade min mellanpresentation för gradun i måndags, så nu är jag halvvägs klar. Plötsligt känns målet inte alls långt borta, och efter att ha läst det här inlägget känns det ännu närmre. ❤️

  2. pernillanilssonwik skriver:

    Tack! 😘 Ja med rätt inställning ska väl allt gå (och några sena skrivkvällar för för mej iaf 😉) lycka till med resten av gradun!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s