Vinterväder upp och ner hit och dit

Ännu för några dagar sedan hade jag tänkt blogga om denna usla snölös vinter. Om hur jag hatar att det knappt hinner snöa innan det smälter, hur det regnar mera i januari än på hela halva sommaren och då fryser på och smälter om vart annat så gård och vägar är så glashala att det är ett under att vi inte ännu gått och brutit några armar och ben. Det enda lilla roliga med snölösheten och några fina dagar var att jag hämtade från dagis med Li-Li i vagnen och balanscykeln med, så Storasyster sedan fick cykla hem. I mitten på januari! Det är ju inget som går sådär supersnabbt eftersom hemvägen tar lite på en timme i den takt Storasyster vill och varvar balanscykeln med att gå. Så det tar sin tid, men det är ändå en skön andningspaus ute i friska luften och med iaf en halv vagn promenad i rask takt (vägen till dagis). Två gånger hann vi med det, får se om det blir några fler gånger under mammaledigheten.

Fast nu har vi ju fått snö och riktig vinter någon dag. Trots snöyran, den isande vinden och de minus sju gradrarna så var mitt humör glatt på måndagmorgon när bilen skulle sopas för att få iväg Storasyster till dagis. Vintern hör inte till min favoritårstid, men ska det var vinter så ska det var ordentlig vinter. Det betyder snö och minusgrader. Inte ett evigt pendlande mellan plus och minus (mest på plus i år dessutom) regn och slask och lite snö. Nej fy för det! Får mig att ogilla vintern riktigt mycket då. Så nu när vi haft snö har vi passat på vara ute och leka också medan Li-Li sovit. Stor del av tiden har gått till snöskottning, vilket tar lite tid när man har rätt stor gård och det ska göras för hand. Ännu längre tar det ju dessutom när Storasyster sitter i halva skottan. Av snön skottade vi en ganska stor hög så vi sedan kunde åka pulka från. För att inte glömma att hon också skidar mellan varven… Snöskoj helt enkelt!

Ikväll kröp temperaturen igen upp över nollstrecket så till mitt förtret kommer väl nu också denna snö smälta bort (och göra gården till värsta skridskobanan igen, och vägarna livsfarliga). Men lite skoj med blidväder är det ju nog trots allt (för Storasyster iaf) när man ännu strax innan läggdags får gå ut med pappa och bygga en jättesnögubbe eller snögumma blev det visst ikväll. Nu återstår det bara att se hur länge gumman står ute på gården innan hon smultit bort…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s